Pagini

vineri, 28 decembrie 2012

Proportiile ideale

Ce ziceti de putina teorie? M-am gandit ca un articol despre proportiile ideale - in special cele ale fetei - ar fi util.


Proportia reprezinta un raport dintre partile/elementele unui obiect, atat intre ele cat intre ele si intreg. Spunem despre un lucru/persoana ca este frumos/armonios atunci cand satisface simtul estetic al privitorului. Preocuparea pentru gasirea proportiilor perfecte o gasim inca din antichitate, la egipteni(au aplicat legea sectiunii de aur in construirea piramidei lui Keops) si la greci care au situat omul in centrul universului(”omul este masura tuturor lucrurilor”). Asemeni grecilor, si renascentistii pun omul in centrul preocuparilor lor. Acestia au pregatit calea ce va duce la marea descoperire a secolului al XIX - lea. Un intelectual german, Adolf Zeising, foloseste pentru prima data in studiul proportiilor corpului omenesc statistica matematica. Astfel, a ajuns la constatarea ca exista o lege care guverneaza proportiile corpului omenesc al oricarui individ(barbat, femeie, de orice varsta, de orice rasa, in oricare moment al vietii); o lege universala si aceasta este sectiunea de aur(indiferent de valoarea absoluta a inaltimii totale).
Am sa  punctez doar cateva proportii referitoare la corpul uman: capul intra de 7.5 ori in constructia corpului si de doua ori in latimea umerilor, palma este cat fata, cotul indoit vine in dreptul mijlocului etc


Fata ideala este cea ovala, cu ochii migdalati(pliul pleoapei la jumatatea distantei).
Baza nasului, a pometilor, baza craniului sunt situate la 1/3 de varful barbiei(vedeti in desen cele trei parti egale)
Distanta dintre doi ochi este de un ochi; latimea nasului la baza este egala cu lungimea unui ochi.
Linia din dreptul sprancenelor este egala cu lungimea a cinci ochi.
Buzele ocupa 1/3 din a treia parte(din intraga fata); mijlocul gurii este la mijlocul celor 2/3.
Colturile gurii sunt situate pe dungile imaginare care coboara din mijlocul pupilei.

 In desen puteti observa si cum se determina lungimea sprancenelor. Duceti o linie imaginara(cand executati un machiaj puteti folosi o pensula de makeup subtire) de la comisura externa a narii spre coltul intern al ochiului si ne da punctul de pornire al spranceanei. Linia dusa de la comisura externa a narii la coltul exterior al ochiului ne da terminatia spranceanei. Mediana arata punctul maxim de deschidere. Grosimea bazei/prima parte a spranceanei ar trebui sa fie cam 7.5 mm si coada 3.4 mm. Linia generala a sprancenelor trebuie sa fie ascendenta(intinereste fata). Am sa pregatesc un articol separat pentru corectia sprancenelor.


A bientot!

8 comentarii:

  1. Foarte interesant articolul :)
    Mai vreau astfel de postari.
    Pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru lectiile de teorie... nu toata lumea e dornica sa imparta cu ceilalti astfel de lectii. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu placere! Teoria este baza, restul tine de talent si multă practica! Kisses

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc !!imi place mult articolul!bravoo!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am aflat o multime de informatii noi !
    Multumesc frumos !

    RăspundețiȘtergere