luni, 19 august 2013

How I take care of my Nails

In urma cu aproximativ patru luni de zile am renuntat la unghiile cu gel si am inceput sa am grija de unghiile mele naturale. Am purtat unghii false (cu gel) timp de cativa ani de zile, in ideea ca unghiile mele naturale erau foarte fragile si se rupeau, dar nici nu faceam ceva in mod special pentru a avea grija de ele si a le intari/hidrata. In grupul The Polish Addict am descoperit blogul Saschei (My Psycho Nails); articolele ei  despre cum sa ai grija de unghiile naturale si cum sa le cresti mari si frumoase (va recomand, in mod special, sa cititi "Wow cum iti cresti/mentii unghiile asa lungi?"), m-au determinat sa renunt la gel si sa incep cura de hidratare. Mi-a fost greu la inceput pentru ca erau foarte subtiri si se rupeau din carne (si nu mai puteam sa le pictez asa cum eram obisnuita); am vrut in cateva randuri sa renunt si sa imi pun iar gel insa Sascha si fetele din grup m-au sustinut si nu m-au lasat sa fac aceasta prostie. Acum sunt mandra posesoare a unor unghiute sanatoase, lungi si frumoase, asa ca m-am gandit sa va impartasesc si voua "reteta miraculoasa". ; )

In poza din stanga vedeti cum aratau unghiile mele dupa ce am renuntat la gel, iar in cea din dreapta vedeti cum arata ele in prezent. <3

1. In primul rand, NU VA TAIATI CUTICULELE! O data pe saptamana (in ultima perioada cam o data la doua saptamani) folosesc o solutie pentru inmuierea si inlaturarea cuticulelor. Se aplica la baza unghiilor si se lasa sa actioneze timp de 5 minute; ulterior se indeparteaza cuticulele/eponychium si pielea moarta crescuta pe unghie cu ajutorul unui instrument/cutitas ca cel din poza de mai jos.
Cuticle Removers: Impala (l-am folosit cel mai des), NaturaNails,
 Kallos (este un ulei care le inmoaie dar nu le si dizolva)
 Instrument din inox pentru indepartarea cuticulelor de la Gifaz, 
forfecuta One Group Professional, pila shape & finish Sephora

Foarfeca o folosesc doar pentru a inlatura pielea moarta/bataturile de la doua unghiute (aratator si mijlociu de la mana dreapta). Unghiile le pilesc, intr-un singur sens, cu o pila fina de la Sephora.

2. HIDRATAREA CUTICULELOR este etapa cea mai importanta! Atunci cand imi curat unghiile, dupa inlaturarea cuticulelor, aplic ulei la baza lor si le masez timp de minim 5 minute. Ulterior imi spal mainile pentru a nu ramane pelicula grasa pe unghii. In fiecare seara aplic putin ulei la baza unghiilor si le masez timp de 5 min (si il las sa actioneze peste noapte).

 Oil pencil: peach orange de la Lion Cosmetics, Flormar Nail Care: nourishing oil with vitamine,
 ulei pentru cuticule de la Farmec

3. Aplicarea unei SOLUTII/TRATAMENT PENTRU INTARIREA UNGHIILOR - in cazul meu, tratamentul care a dat rezultate cele mai bune a fost o solutie de la NaturaNail: Naturals Nail strenghter (pe care am primit-o cadou de la Anne - Lola`s Box ). De curand,  am facut rost - prin intermediul Elisei: Little Beauty Bag - de doua tratamente foarte bune de la Sally Hansen: Miracle Cure strenghtener (se aplica zilnic cate un strat) si Hard as Nails. Tratamentul cu vitamina B5 de la Farmec nu a dat rezultate pe unghiutele mele (la alte blogger-ite am citit review-uri pozitive).
Strenghteners: NaturaNail: Naturals, Sally Hansen Miracle Cure, Sally Hansen Hard as Nails, Orly: strenghtening basecoat for sensitive nails, Lotiune Farmec cu vitamina B5, 
Coral: strenght & protection top coat


*Din cauza ca imi schimb foarte des modelul de pe unghii/oja (si, poate, nu am folosit de fiecare data o baza pentru a le proteja), unghiile mele sunt ingalbenite. Am sa incerc sa folosesc si margaretele pentru swatch-uri/modele si sa imi fac manichiura mai rar. O data la doua saptamani folosesc un buffer fin(cu atentie, pentru a nu pili prea mult si a le subtia).

4. Aplicarea ojei - in doua straturi (asteptati sa se usuce primul strat si pe urma aplicati inca un strat). Eu prefer ojele inchise insa m-am gandit sa va arat si cateva oje in nuante delicate/nude din colectia mea:
L`Oreal Resist & Shine Pro - Keratine pastel #100, Zoya Jacqueline, Flormar plus + quartz #095, China Glaze Something Sweet, China Glaze Dandy Lyin` Around, Zoya Godiva, OPI Solitaire (liquid sand)


5. Top Coat - preferatul meu este Sally Hansen Super Shine. Dintre cele cu uscare rapida, imi plac Sally Hansen Mega Shine si Orly Polishield. Daca nu folosesc top coat cu uscare rapida, pulverizez spray-ul Flormar.
Sally Hansen Super Shine, Sally Hansen Mega Shine (uscare rapida), L`Oreal Resist & shine Titanium #001,
Orly Polishield (uscare rapida), Kallos high gloss nail colour - quick dry waterproof long lasting,
 Glass Look de la Lion cosmetics, Kallos lac de acoperire lucios cu protectie UV, Impala Top Wear


Flormar - nail enamel dryer, 400 ml - spray pentru uscarea rapida a ojei

Pentru inlaturarea ojelor cu glitter sau liquid sand-uri/pixie dust  folosesc acetona, insa pentru a sterge ojele normale folosesc o solutie fara acetona si alcool de la Kallos. Daca mi-am murdarit cuticulele de oja, le curat cu un creion de la Oriflame sau cu ajutorul unei pensule inmuiate in acetona.
Creme pentru maini si unghii: Sephora nourishing hand cream (fara parabeni) si crema mea preferata de la Lush: Karma Kream
*O data pe saptamana, le fac un tratament cu ulei de masline extra virgin: inmoi unghiile in ulei timp de minim 10 minute.
In rest, am grija sa nu le lovesc si folosesc manusi (recunosc ca nu de fiecare data) atunci cand spal vasele. Surpriza placuta a fost atunci cand mi-am lovit destul de rau o unghie si se indoise mult dar nu s-a rupt; asta pentru ca, datorita hidratarii, devin flexibile! ; )

Take care of your Nails!
Kisses, G

6 comentarii:

  1. Super!!! Felicitari , aspectul lor s-a modificat considerabil din mai si pana acum:D, arata foarte bine! Si eu cu ajutorul Saschei am reusit sa renunt la taiatul cuticulei:x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci! Unghiile mele naturale n-au mai fost niciodata, pana acum, asa lungi! <3

      Ștergere
  2. Bravo :) continua tot asa , ai niste unghiute super :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Super. Imi place sa citesc despre astfel de schimbari. De-a lungul anilor le-am incercat si eu pe toate. La mine nu functioneaza nimic datorita unor probleme de sanatate, dar eu inca mai sper intr-o minune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar daca le hidratezi zilnic si folosesti un tratament pentru intarire? Te intreb pentru ca eu inainte nu urmam toti pașii descrisi in articol si din cauza asta nu aveam rezultatul dorit! :*

      Ștergere