joi, 22 noiembrie 2012

Makeup draw tutorial - pen technique(1)


Tehnica creionului(construirea pleoapei mobile urmarind pliul pleoapei) este una din tehnicile cele mai folosite in machiajul profesional, ce asigura realizarea unui machiaj corect si rezistent.
Tinand cont de proportiile perfecte - la care trebuie sa ne raportam atunci cand executam un machiaj - forma ideala a ochiului este cea migdalata si trebuie pusa in valoare sau facem corectii prin machiaj in functie de particularitatile fiecarei persoane(ex ochi descendenut, cu pleoapa ingusta, adanciti, globulari, apropiati sau departati).
Pregatim pleoapa prin aplicarea unui primer si a unui fard baza sau pudra.


1. Urmarind linia genelor superioare trasam cu dermatograful o linie pana la coltul exterior al ochiului(fara a depasi in exterior, adica fara codita, si fara sa va faceti griji daca linia nu este perfecta pentru ca oricum ulterior intervenim cu pensula). Pentru a realiza acea linie oblica ascendenta spre pliul pleoapei trebuie sa tinem cont din nou de proportii. Pozitionati creionul dermatograf pornind de la exteriorul narii unind cu coltul exterior al ochiului(ca in desen, poza1.). Trasati linia oblica urmarind aceasta linie imaginara si va opriti in pliul pleoapei(daca nu este vizibil apasati usor cu degetele si il gasiti). Observati in desen ca aceste masuratori se aplica si pentru constructia sprancenei: verticala de la exteriorul narei la coltul din interior al ochiului ne da baza sprancenei - de unde trebuie sa porneasca spranceana - si diagonala de la exteriorul narei la coltul din exterior al ochiului ne arata unde trebuie sa se opreasca spranceana. Ideal este ca pliul sa fie la jumatatea distantei dintre baza genelor si terminatia spranceanei. Distanta dintre ochi trebuie sa fie de un ochi. Daca ochii sunt departati aplicati fard mai inchis si in coltul din interior al ochiului(nicidecum nu luminati folosind farduri deschise pentru ca accentueaza si mai mult acest defect).


2. Construiti pliul pleoapei - puteti puncta cu dermatograful linia pliului si pe urma uniti usor pana spre interior(cam 2/3 pentru ca pe urma se poate prelungi linia prin folosirea pensulei)

3. Hasurati V-ul exterior format pentru a obtine umbra


4. Utilizand pensula de smudge(o pensula cu perii mici si mai tari) intindeti creionul urmarind liniile trasate. Conturati si 2/3 din linia inferioara a genelor si pe urma intindeti creionul cu ajutorul pensulei pana spre coltul din interior al ochiului.
Ulterior se aplica fardurile urmarind jocul de umbre si lumini.

A bientot!

7 comentarii:

 1. foarte buna prezentarea ta:*, multumesc>:D<

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna! :)
  In cazul ochilor cu pleoapa superioara foarte putin vizibila si putin cazuta,adanciti in orbite,arcada mare se poate aplica acest tip de machiaj?in ce mod?multumesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna,
   Teoretic, in acest caz, pliul pleoapei nefiind vizibil ar trebui sa il construiesti tu(cam la jumătatea părții superioare). Linia ochilor trebuie ridicată putin in partea exterioara(pentru a corecta ochiul cazut insa, in unele cazuri, arata mai bine daca delimitarea V-ului este putin mai in exterior fata de linia oblica descrisă in articol...). Eu recomand mai degrabă degradeuri crem - taupe - gri inchis si eyeliner negru(având grija la codita)... Kisses, G

   Ștergere
 3. acesta este unul dintre cele mai bune articole de make-up citite in ultimul timp!felicitari si asteptam pe viitor si alte descrieri pe alte tipuri de machiaj..gen evantai ..semiluna !esti f talentata !bravo!!

  RăspundețiȘtergere